Попитах г-н Песков, говорителя на Кремъл, дали Русия иска да придобие

...
Попитах г-н Песков, говорителя на Кремъл, дали Русия иска да придобие
Коментари Харесай

Русия брани анексираните територии. Песков: Искаме да контролираме земята, записана в Конституцията

" Попитах господин Песков, представителя на Кремъл, дали Русия желае да придобие още украинска територия, отвън четирите анексирани провинции. " Не ", сподели той. - Искаме единствено да направляваме цялата земя, която е записана в нашата конституция като наша ".

 

Това написа дългогодишния сътрудник на вестник " Ню Йокр таймс " за Русия Роджър Коен.

 

В днешния брой на " Ню Йорк Таймс " е оповестен огромен репортаж от Русия на дългогодишния сътрудник на вестника Роджър Коен, който включва няколко цитата от представителя на съветския президент Дмитрий Песков, прецизира съветската редакция на Би Би Си.

 

В публикацията не се прецизира по кое време тъкмо се е състоял диалогът. Коен написа, че е прекарал към месец в Русия и в действителност е разгласил най-малко един различен репортаж по-рано - от граничния град Белгород.

 

Песков към този момент разяснява обявата и удостовери диалога с журналиста, само че съобщи, че различен приписван му откъс от публикацията е неправилно интерпретиран: той упорства, че не е казвал, че идните при започване на 2024 година президентски избори в Русия " в действителност не са народна власт, а скъпа администрация " и че Путин ще бъде избран отново с резултат от 90% от гласовете.

"

Отговорът беше следният: че равнището на консолидация на обществото към президента е безусловно невиждано и към този момент можем да кажем, че в случай че той се кандидатира, ще бъде избран отново с голяма преднина, а самите избори - теоретично - са единствено ненужни разноски ", сподели Песков, представен от ТАСС.

 

Песков обаче към момента не е оспорил цитатите си за украинските земи. ТАСС отбелязва, че Песков назовава всичко, което е споделил в диалога си с Коен, свое персонално мнение.

 

Русия анексира Крим през 2014 година, а украинските области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие - през есента на 2022 година Тя претендира за цялата територия на тези райони в административните им граници, макар че не управлява напълно нито един от тях. Световната общественост не е признала анексирането на тези територии.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР